Cyprus Theatre Organisation

Βαρβάρα Χριστοφή

 

Σπουδές: Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Δήλος-Δήμητρα Χατούπη» με εγκεκριμένο δίπλωμα από το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελλάδος. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και σύγχρονου τραγουδιού καθώς και θεωρία της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Είναι επίσης, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Ένα, το Θέατρο Διόνυσος, την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble, τη Σκηνή 8, το Θέατρο Versus, το Θέατρο Ριάλτο με το project «Επισκεπτήριο» - Θεατρικές παραστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου.

Συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη στην παράσταση «Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς» και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια με την παράσταση «Faust» σε σκηνοθεσία Στέφανου Δρουσιώτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 παρουσίασε στην Κύπρο τον θεατρικό μονόλογο «Το Πάπλωμα» σε κείμενο που έγραψε η ίδια εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε στην Κύπρο στις αρχές του 20ου αιώνα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου.

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στην σειρά εποχής «Γαλάτεια» στο ρόλο της Γαλάτειας.

Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΡΙΚ, ΣΙΓΜΑ, MEGA, και την εταιρεία παραγωγής Make It Productions.

Στον Κινηματογράφο έχει διακριθεί με τα βραβεία Best Actress στο Pinnacle Film Awards, Flicks Film Festival του Λονδίνου και το Falcon International Film Festival του Λονδίνου και το New York Movie Awards για την ερμηνεία της στην ταινία μικρού μήκους PETRA. Έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο καλύτερη γυναίκα ηθοποιός 2021 στο Worcester Film Festival.